در بسیاری از پروژههای بتنی حدود ۴۶ درصد از شن و ماسه ساختمانی به عنوان سنگدانه استفاده میشود. این نشان میدهد که چقدر این مصالح در صنعت ساخت و ساز اهمیت دارند.
انواع مختلف شن و ماسه به عنوان مصالح پروژه ساختمانی برای کسب نتیجه نهایی بهتر استفاده میشود. این بسیار مهم است، چون این مواد میتوانند حجم و همچنین مقاومت پروژهها را افزایش دهد.
ماسه یک سنگدانه بسیار مهم در است، اما در بسیاری از پروژههای ساختمانی دیگر نیز دیده میشود. در ادامه مطلب با ما همراه شوید.
انتخاب نوع مناسب مصالح ساختمانی برای پروژههای شما برای نتیجه نهایی مطلوب ضروری است. دربارۀ نوع ماسهای که میتوانید انتخاب کنید، گزینه های زیادی وجود دارد، به همین دلیل است که باید بهترین گزینه را انتخاب کنید.
هر نوع شن و ماسه ساختمانی مزایای خاص خود را دارد که آن را به یک سنگدانه ایدهآل برای پروژههای خاص تبدیل می کند.
شن و ماسه سنگ تراشی، ماسه سفید ریز است که به دلیل ریز بودن آن، نتیجه نهایی بسیار صافی را به همراه دارد. این نوع ماسه یک ماسه همه منظوره است که میتوان از آن برای پرکردن درزها و سنگفرشها استفاده کرد. این برای پروژههایی که نیاز به سنگدانه نرم و ریز دارند ایدهآل است.
برای پروژه های بتنی معمولاً ماسه مناسب بتن بنایی به نسبت ۳ قسمت ماسه به ۲.۲۵ قسمت سیمان اضافه می شود.
بهترین ماسه برای بتن، ماسه معمولی است که در ساختمان سازی استفاده میشود. زیرا سنگدانه خوبی برای بتن است. این نوع ماسه سطح صافری را ایجاد میکند، و در عین حال حجم زیادی به پروژه میدهد. چنین ماسهای برای کار با سیمان (به عبارت دیگر، سایر پروژههایی که به سیمان احتیاج دارند) و آسفالت گرم هم کاربرد قابل توجهی دارد.
نسبت رایجی که استفاده میشود، ۲ قسمت ماسه بتن به ۲ قسمت سیمان برای نتیجه نهایی خوب است.
اینکه چه مقدار شن و ماسه بتن برای یک پروژه خانگی نیاز دارید هم به اندازه پروژه بستگی دارد. اینجا هم نسبتهای مساوی برای تهیه مخلوط مناسب هستند.
ماسه شهری نوعی شن و ماسه است که در صنعت ساختمان استفاده شده، و معمولاً از کوارتز ساخته میشود. این نوع ماسه همانطور که از نامش پیداست برای لولههای تاسیساتی و ترانشهها استفاده میشود.
این یک ماسه پرکننده ایدهآل به دلیل بافت خشن آن است، بنابراین میتوان از آن در ترانشهها، آجرهای سنگ فرش و به عنوان پرکننده برای زیر بتن استفاده کرد.
برای این نوع پروژه ها معمولاً از ۲ قسمت ماسه شهری برای ۱ قسمت سیمان استفاده میشود. برای پروژههای اصلی خانه، معمولاً شن و ماسه کاربردی زیادی لازم نیست، مگر اینکه پروژه گسترده باشد.
شن و ماسه صنعتی ماسه ای برای ساخت و ساز است که به دقت اندازهگیری شده و از سیلیس ساخته شده است. این نوعی ماسه است که بیشتر در شیشهسازی استفاده میشود، اما به دلیل ریز و استحکام در سایر پروژههای صنعتی نیز یافت میشود.
شن و ماسه صنعتی به طور معمول بسته به مقداری که برای پروژه خود نیاز دارید به صورت کیلوگرمی خریداری میشود. در صورت استفاده از شن و ماسه صنعتی در پروژه بتنی، میتوانید ۲ قسمت ماسه را به ۱ قسمت مخلوط آماده سیمان مخلوط کنید.
انواع ماسه مناسب برای بتن نسبت به دیگر مصالح سنگی دارای پیچیدگی بیشتری است. ماسه متشکل از دانههای سنگی کوچکی است که اندازه آن تا ۲ میلی متر میرسد. و اغلب آنها از جنس کوارتز یا سیلیکا هستند. البته مواد معدنی دیگری در ترکیب با ماسه وجود دارد. از جمله رس و آهن که موجب رنگ قرمز ماسه میشود.
ماسهها به حالت طبیعی در رسوبات جابهجاشده وجود دارند، به خصوص در محیطهای دریایی و یا رودخانهای. اگرچه برخی از ماسه سنگهای درشتتر به عنوان محصولات جانبی حاصل از خرد کردن و شکستن سنگ به دست میآیند. ماسه خوب آن است که در اندازه یکسان باشد. برای مثال ماسه درشت دانه، متوسط، ریزدانه تولید میشود.
در کارهای معمولی ساختمانی در کارگاه، ماسه در دو دسته بندی قرار میگیرد؛ ماسه ساختمانی (ماسه نرم) که بیشتر در تهیه ملاتاندود به کار برده میشود و ماسه سنگریزه (ماسه زبر)، که در ساخت ملات بستر در روسازی به کار میرود.
ماسههایی که مابین این دو دسته قرار میگیرند، بهعنوان ماسه درزگیری یا همان ماسه بندکشی استفاده میشوند؛ اما عملاً ماسهها در دو تیپ اصلی ساختمانی و سنگ ریزه وجود دارند. ماسه مصرفی در ساختمان اغلب از نوع ریزدانه و بیشتر همراه با مقداری رس در حدود ۱۰% یا بیشتر است. در حالی که ماسه سنگریزه یا زبره درصد کمتری رس دارد و نسبت دانههای درشت آن بیشتر است.
ویژگیهای مهم بتن شامل مقاومت، وزن، قابلیت کار و دوام است که از این میان مقاومت از اهمیت ویژهای برخوردار است. مقاومت بتن آماده بیش از همه به عواملی همچون نوع و مقدار سیمان، کمیت و کیفیت آب مصرفی، مشخصات فیزیکی و شیمیایی مصالح سنگی، نحوه ساختن و عمل آوردن بتن و بالاخره نوع و سن بتن بستگی دارد.
معمولاً مقدار کم بتن را به صورت دستی میسازند. بتن را در اغلب موارد در حمل ساخته و مصرف میکنند. در مواردی نیز بتن در کارخانه ساخته شده و به وسیله کامیون به محل مصرف حمل میشود. بهتر است بتن پس از ساختن هرچه زودتر مصرف کرد. برای اینکه بتن شکل مدنظر را به خود بگیرد از قالب استفاده میشود. پس از آنکه بتن در قالب ریخته شد، باید آن را متراکم کرد تا مقاومت آن افزایش یابد.
بتن سخت را در لایههای متوالی ۱۵ الی ۲۰ سانتیمتری در قالب میریزند و با تخماق میکوبند تا به اصطلاح عرق کند. در اثر این عمل دانههای سنگی در کنار هم جفت و جور شده و هوای موجود در بتن به صورت کف یا همان شیر بتن به سطح آن میآید.
به منظور دستیابی به بتن آماده مناسب، باید هوای آن تا ۳ درصد حجم بتن کاهش یابد. بتنهای دارای حجم زیاد را با لرزاندن از داخل متراکم میکنند. به این شکل که خرطوم لرزانندهای را درون بتن نموده و آن را جابهجا میکنند. گرما در گرفتن و سخت شدن بتن اثر زیادی دارد. در گرما بتن زود میگیرد و سخت میشود. در مقابل در دمای صفر درجه سانتیگراد دوغاب سیمان نمیگیرد و سخت نمیشود. بتن را در دماهایی تا ۵ درجه سانتی گراد میتوان ساخت، به این شرط که تا ۴ روز دمای آن از ۵ درجه کمتر نشود. بتن سازی در نقاط سردسیر توسط گرم کردن مصالح صورت میگیرد.
بهترین ماسه برای بتن یا پروژه ساخت و ساز خود انتخاب میکنید. تاثیر بسزایی در نتیجه نهایی شما خواهد داشت. شن یا ماسه مصالح ساختمانی بسیار رایج است، به همین دلیل است که گزینههای زیادی برای انتخاب وجود دارد تا پروژه شما دقیقاً همانطور که میخواهید پیش برود.
جهت سهولت در امر پاسخگویی به شما بازدیدکنندگان گرامی، با راه اندازی پشتیبانی آنلاین، پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستیم.
هرگونه سوال در خصوص محصولات و... را از طریق واتساپ با ما در میان گذارید.
ارسال پیام به واتس آپ از طریق موبایل