تفاوت ماسه شسته با بادی

تفاوت ماسه شسته با بادی

ماسه یکی از حیاتی‌ترین مصالح در ساختمان‌سازی است، که در انواع مختلفی از جمله ماسه بادی، شسته و … وجود دارد. ماسه همراه با سنگ ریزه عملا در ساخت هر سازه و ساختمانی کاربرد دارد.

عامل کلیدی در انتخاب  و هر نقطه دیگرِ کشور برای ساخت و ساز، بررسی نسبت سنگ‌ها و سایر ناخالصی‌های موجود در آن است. تعداد بیشتر ناخالصی باعث می‌شود ماسه پایداری و مقاومت کمتری داشته باشد. اما در اینجا به طور اختصاصی با تفاوت ماسه شسته و بادی آشنا می‌شویم. تا انتها همراه ما شوید.

تفاوت ماسه شسته و بادی – تفاوت ماسه شسته با ماسه بادی

فهرست مطالب

تفاوت ماسه شسته و بادی

برای اینکه تفاوت ماسه شسته با ماسه بادی را درک کنیم. بهتر است تعریف روشنی از هر کدام از این ماسه‌ها ارائه دهیم.

 

ماسه بادی چیست؟

ماسه بادی نوعی از ماسه است که در نزدیکی سواحل یا دره‌های رودخانه‌ها تشکیل می‌شود. و به نوعی می توان گفت حاصل حرکت دهی توسط باد است.

لازم است بدانید که تولید ماسه‌های بادی در اشکال و اندازه مختلف به ویژگی‌هایی مثل؛ در دسترس بودن رسوبات بستگی، سرعت و جهت غالب باد، پوشش گیاهی، ژئومورفولوژی ساحلی و … بستگی دارد. این نوع ماسه ها می توانند مستقیماً از رسوبات ساحلی و یا به صورت ثانویه ایجاد شوند.

صرف نظر از ساز و کار انتقال شن و ماسه‌ها به قسمت‌های پایین دستی، رسوبات ریز ماسه بادی در حواشی سواحل در کنار هم جمع می‌شوند. این ذرات یا توسط هوا انتقال پیدا می‌کنند، یا توسط آب شسته شده و تجمع می‌کنند. پوشش گیاهی منطقه در تجمع ماسه بادی نقش مهمی ایفا می‌کند.

 

کاربرد ماسه بادی

ماسه به عنوان یکی از مصالح مهم ساختمانی کاربرد‌های بسزایی دارد. ترکیب ماسه و آهک نوعی مقاوم ساز در پی سازه‌ها و آجر چینی کاربرد دارد. از دیگر کاربردهای آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • از این ماده برای نصب کاشی و سرامیک و همچنین درزگیری استفاده می‌شود.
  • آجرچینی (ساختن دیوار)
  • استفاده در پی ساختمان و ساختن بتن کاربردهای دیگر ماسه است.
  • برای کفپوش کردن خانه با کاشی و سرامیک باید از ماسه مادی استفاده کرد.

 

تفاوت ماسه شسته و بادی

ماسه شسته چیست؟

برای آشنایی با تفاوت ماسه شسته با ماسه بادی تعریفی از ماسه شسته را بیان می‌‌کنیم. ماسه شسته یا دو بار شور به مخلوطی از ماسه و خاک گفته می‌شود‌ که از دیگر مصالح پرکاربرد در ساختمان سازی است.

لازم است بدانید وجود خاک در ماسه علاوه بر مزایا، معایبی نیز به همراه دارد که در هنگام استفاده بایدبه آن توجه کرد. از جمله معایب وجود خاک در ماسه، کاهش پیدا کردن مقاومت بتن ساخته‌ شده از آن است. چراکه ذرات خاک از چسبیدن ذرات بتن و ماسه و تشکیل مخلوطی مقاوم جلوگیری می‌کند.

فرآیند تولید ماسه شسته این است که ابتدا ماسه طبیعی را بعد از خروج از الک‌ها و شسته شدن توسط دستگاه کلاسیفایر، وارد دستگاه رطوبت گیر و خشک کن می‌کنند.  و آن را الک می کنند. سپس مقداری مواد ریزدانه روی مواد و مصالح در سرند، می‌ریزند. این روش باعث تولید ماسه شسته با ریزدانه بیشتر می‌شود.

 

کاربرد ماسه شسته

ماسه شسته برای استفاده در بتن ریزی بسیار مناسب است. در نظر داشته باشید که بهره گیری از ماسه دوبار شور کارایی بهتری دارد و به دلیل وجود خاک کمتر در تهیه بتن مناسب می باشد. ماسه یک بار شور به طور کلی برای تهیه ملات ساختمانی کاربرد دارد و نقش مهمی در شکل گیری ملات ساختمانی به عنوان پر کننده دارد.
به طور کلی ماسه های شسته و ماسه طبیعی در مصارف گوناگونی از جمله: استفاده در بتن های دستی، پلاستر و اجرای سنگ نمای ساختمان و … کاربرد دارد.

تفاوت ماسه شسته با ماسه بادی

انواع ماسه‌

حال که با تفاوت ماسه شسته با بادی و کاربرد هر یک آشنایی پیدا کردیم، بد نیست با دیگر ماسه‌ها که ساختمان‌سازی نقش سزایی دارند نیز آشنا شویم:

ماسه طبیعی

به ماسه‌هایی که به شکل طبیعی استخراج می‌شوند و روی آن‌ها هیچ نوع فعالیت اضافه‌ای صورت نمی‌گیرد، ماسه طبیعی اطلاق می‌شود. از نمونه‌های آن می‌توان به ماسه رودخانه ای و ماسه بادی اشاره کرد.

ماسه رودخانه‌ای

همانطور که از نامش پیداست؛ نوعی ماسه طبیعی است که در بستر رودخانه‌ها یافت و استخراج می‌شوند.

ماسه ۰۶

ماسه شکسته عمدتا در سایزهای مختلف تولید می‌شود. یکی از آنها سایز ۰۶ است. سایز این نوع ماسه نیز گوشه تا ۶ میلی‌متر است، و معمولا برای کاشی کاری، سنگ کاری و دیوار چینی استفاده می‌شود.

ماسه ۰۴

ماسه شکسته‌ای که تا ۴ میلی‌متر سایز دارد ماسه ۰۴ نام دارد که تقریبا نرم‌ترین ماسه تولیدی در میان ماسه‌ها محسوب می‌شود. و برای کاشی کاری، سنگ‌کاری و دیوارچینی کاربرد دارد.

 


مطلب بعدی


مطالب مرتبط

لوگوی شبکه اجتماعی واتس آپ
پشتیبانی آنلاین ابرارشن شرق از طریق واتساپ

جهت سهولت در امر پاسخگویی به شما بازدیدکنندگان گرامی، با راه اندازی پشتیبانی آنلاین، پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستیم.

هرگونه سوال در خصوص محصولات و... را از طریق واتساپ با ما در میان گذارید.

ارسال پیام به واتس آپ از طریق موبایل